About

I love food, and I love cooking! I try to make pictures of as many things I cook and eat as I can! My favorite cuisines are Italian and Chinese – I have studied Chinese and spent a couple of years in China, where I traveled everywhere and tried out many, many dishes.

You can either….

Advertisement

13 Responses to “About”

  1. Goedemorgen,

    Kwam je foto’s tegen toen ik iemand in HK wilde laten zien waar je lekkere vis in Leiden kon kopen. Via wat geklik kwam ik vervolgens terecht op de Chengdu kookpagina. Ziet er leuk uit! Zou je me alsjeblieft wat meer informatie hierover kunnen geven? Adres van de school, etc?

    Alvast hartelijk dank en groet uit HK,

    JW

  2. Of course I can, nice you like my site Jan Willem! More info on the Chinese cooking course in Sichuan I went to can be found at: cooking school in China. There are 2-week courses in the spring and the fall, at the Sichuan Higher Institute of Cuisine (四川烹专). The chefs teach 3 to 4 dishes in the morning and in the afternoon you have to cook them by yourself. It is a great experience to see true chefs at work and to be in a chef training institute, so famous in China. In the two weeks I had a lot of meals in Chengdu – I loved walking through the streets and find new restaurants and snacks!

  3. 3 Johanna

    Goedemiddag~

    Kwam ‘per ongeluk’ op je site en kon aanvankelijk niet bepalen of je hollandse bent
    of niet. Dat komt omdat je engels zo goed is!

    Ik schrijf dus eigenlijk alleen maar om te horen hoe je aan dat goede engels gekomen bent. ;O)

    Groetjes!

    Johanna
    Een hollandse in California

  4. Haha, wat een grappige reden Johanna! Misschien omdat ik vroeger gedurende mijn middelbare schooltijd eindeloos naar de Engelse radio geluisterd heb? En in China wanneer ik geen Chinees hoefde te praten, gewoon Engels ging spreken? Ik weet het ook niet… Leuk dat je reageert, groetjes!

  5. 5 Fiona

    Hi there! Great site with lots of mouthwatering dishes.
    By the way, I’m an undergraduate in Singapore doing a paper on Zhang Haidi, and I happened to notice your flickr site has an excellent photo of one of those posters they put up in the 1908s. Do you mind if I use that photo? Thanks in advance!

  6. 6 henk robben

    Hoi Kattebelletje,

    en ik kom op deze pagina doordatik ooit commentaartje schreef bij een foto van good old Rudy Kousbroek..God Hebbe Zijn Ziel 😉 .
    ik vraag me af of je de receptenookin het nederlands ergens hebt..
    mij engels is niet echt beroerd, maar ik loop toch vaker op tegen kleine
    dingetjes in recepten waarik dan net weer geen weg mee weet..
    heb trouwens vandaag ‘toevallig’ GADO GADO gemaakt op basis van recept uit
    AH’s Allerhande,
    is dat erg erg ?
    was in ieder geval lekker lekker

    groet v. henk

  7. Hoi Henk, de recepten heb ik nu niet in het Nederlands, maar ik ben wel van plan die in het Nederlands te gaan schrijven omdat er wel meer mensen behoefte aan hebben. Je zult nog even geduld moeten hebben.. en gadogado maken uit de Allerhande dat mag echt wel van mij hoor!

  8. Hoi,

    ik bezoek al een tijdje je leuke site. Ben al jaren een enthousiast met indiaas, oosters en natuurlijk chinees koken dus je begrijpt dat je verhalen me bijzonder aanspreken.
    Ik ben ook op zoek naar informatie op het gebied van de 5-elementen benadering van de zgn ‘traditionele chinese voedingsleer’.
    De meeste website die ik ken, en de boekjes die in de handel te koop zijn, bevatten alleen dezelfde basis informatie.

    Misschien weet jij waar ik verder zou kunnen zoeken?
    Alvast bedankt voor je moeite,
    v-groeten, Bart

  9. 9 yvette

    Hoi,

    vanuit een andere site ben ik op uw site gekomen, en meteen keek ik mijn ogen uit en het water liep in mijn mond. Wat een mooie foto’s! Ik doe op dit moment een opleiding genaamd Food design & innovation, en heb als project ‘werelds ontbijt’. Aangezien wij (projectgroepje) China een interessant land vonden omtrent het onderwerp ontbijt (totaal anders als in Nederland, veel verschillende dingen), hebben wij deze ook toegewezen gekregen. Nu zijn we veel bezig met onderzoekjes, en dingen aan het uitproberen.
    Mijn vraag aan u is of u misschien iets met mij zou willen delen van uw ervaringen met Chinees ontbijt.

    Bijvoorbaad dank.
    Groetjes,
    Yvette Hoffmans

  10. Dear Katte,

    I hope you are well, I’ve seen a picture of yours on Flicker of a carte gastronomique de la France which seems to be in a book, could you please tell me what this is and how you got it.
    Many thanks in advance
    Alex

  11. Hallo Katte,

    Ik heb een vraagje aan je over de foto met de automatiek.. Zou je me kunnen vertellen waar deze gemaakt is? Ik wil nl gaan filmen bij zo een automatiek… Hoop je te horen.

    Grt Roy

    info@sigfrietenroi.nl

  12. Beste Roy, welke foto van de automatiek bedoel je? Als het deze is: http://www.flickr.com/photos/kattebelletje/486835943/ dan staat ie in Groningen…

  13. 13 René

    Hoi Kattebel,

    Misschien een gekke vraag… Maar tussen al je fraaie foto’s op flckr.com kwam ik er twee tegen van een specerijenblikje (Silvo – Kaneel). En het toeval wil dat ik zulke blikjes verzamel… Dus, als het blikje te koop is dan hoor ik dat graag.

    Groet,
    René


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: